Panorama Zevenhuizen
De Vlindertuin in Zuidbroek
Woongebouw SiZa Schorpioenstraat

Twitter Wijkraad

Lees meer nieuwsberichten »

Zevenhuizen-Zuidbroek

Via deze website worden alle bewoners van Zevenhuizen-Zuidbroek geïnformeerd over de ontwikkelingen in de wijk en de activiteiten van de wijkraad.

De wijkraad is een vereniging voor alle bewoners van Zevenhuizen en Zuidbroek en zet zich in voor de collectieve belangen van de bewoners. Daarvoor is een actief en deskundig bestuur noodzakelijk. Daarom zoekt het bestuur kandidaten voor een bestuursfunctie in de komende jaren. Daarbij gaat het om wijkbewoners met kennis/ervaring op het gebied van ruimtelijke ordening, verkeer en veiligheid, bouwen en wonen en communicatie. Voor meer informatie en aanmelding bel (055-367 08 47) of mail (wijkraadzz@hetnet.nl) ons secretariaat.

De wijk behoort tot stadsdeel Apeldoorn Noordoost en bestaat uit vijf buurten: Anklaar, De Mheen, Sluisoord, Sprenkelaar en Zuidbroek. De eerste vier buurten (samen het wijkdeel Zevenhuizen) zijn gebouwd eind jaren zestig, begin jaren zeventig rond een oude kern. De afgelopen zeven jaar is ten noorden van Anklaar Zuidbroek ontstaan. Dat gebied is nog volop in ontwikkeling en zal de komende jaren verder groeien. In Anklaar zijn de tienhoog flatgebouwen, op één na, gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen in het Podium. Winkelcentrum Anklaar zal plaats gaan maken voor een nieuw stadsdeelhart voor de gehele wijk. In Sluisoord zijn de flats en het omliggende gebied grondig gerenoveerd als onderdeel van het sociaal ontwikkelingsplan ‘Zevenhuizen krijgt kleur’.

In De Mheen is het winkelcentrum gerenoveerd en deels uitgebreid. De verkeerssituatie is verbeterd door reconstructie van de Kruizemuntstraat. Op het terrein van de vroegere Amefa-fabriek zijn nieuwe woningen gekomen. In wijkdeel Sprenkelaar is onlangs een ontwikkelingsproces met als centraal punt het Atrium van start gegaan.

Een wijk die zich enerzijds vernieuwt en anderzijds groeit.

Om onze website levendig en up-to-date te houden kunt u filmpjes, foto’s en informatie aanleveren. Dit kan via wijkraadzz@hetnet.nl

Mijn buurt