Aanleg fitness trail park Zuidbroek

De aanleg van de fitness trail in park Zuidbroek krijg inmiddels zijn vorm. Veel vrijwilligers en ook onze bestuursleden van de wijkraad hebben afgelopen weken hard gewerkt om een begin te maken.

En het resultaat mag er zeker wezen, knap werk heren!

1. Marloes van Brink

Goedemorgen,

Ik zal mij voorstellen, mijn naam is Marloes van Brink. Ik ben vrijwilliger bij de Stichting Vrienden van Loenense Bossen. Vanuit de Stichting zijn wij met een werkgroep bezig om de oude trimbaan die er vroeger (jaren “70) in de Loenense bossen was, weer nieuw leven in te blazen. We hebben al een heel conceptplan gemaakt. Wachten nu is op goedkeuring van Geldersch Landschap en Natuurmonumenten. Het is de bedoeling dat deze nieuwe trimbaan compleet geintegreerd zal worden in het boslandschap dus zoveel mogelijk met gebruik van natuurlijke materialen. Al speurende op het net, kwam ik jullie recentelijk geopende Fitnesstrail tegen. Vorige week woensdag zijn wij met de werkgroep in Zuidbroek geweest om de trail te bekijken. Het zag er fantastisch uit! Complimenten. Om een lang verhaal kort te maken. Hoe hebben jullie het geregeld met de TUV keuring en wat waren de kosten daarvan als ik mag vragen? Of heeft de gemeente Apeldoorn dat op zich genomen. Wat was de rol van de Gemeente Apeldoorn in het tot stand komen van de Trail? was er veel overleg.
    Ik hoop dat u wat van deze vragen zou kunnen beantwoorden.

Met vriendelijke groeten,

Marloes van Brink namens de Vrienden van de Loenense Bossen.

• Hoe het is geregeld met de verantwoordelijkheid van de keuring van speeltoestellen in het vrije domein kunt u navragen bij uw gemeente. Bij ons heeft de Gemeente Apeldoorn het initiatief gesteund en als wijkraad hebben wij ook financieel en met concrete hulp tijdens de opbouw bijgedragen. Voor de overige vragen kunt u terecht op deze link.