ACTIE SCHOLEN ZON OP HET KRISTAL

zon op schoolZoncertificaten te koop

De vier scholen in het Kristal verkopen zoncertificaten voor zonnepanelen het dak. Samen met deA, Duurzame Energie Apeldoorn doen de Diamant, de Vliegenier, het Kroonpad en de Zonnehoek mee met Zon op School. Met deze actie krijgen de scholen zonnepanelen én worden kinderen bewust van het gebruik van groene energie. Zodra de zonnepanelen zijn geïnstalleerd is de opbrengst via een website te volgen. Ook krijgen de scholen een interessant lespakket over duurzame energie.

Koop nu een zoncertificaat!
Spaargeld levert momenteel niets op, maar bij Zon op School wel! Om het project te laten slagen, wordt namelijk financiële hulp gevraagd van ouders, omwonenden of andere geïnteresseerden. Iedereen kan helpen door een zoncertificaat te kopen op
www.de-A.nl/zonopschool. Een zoncertificaat kost 50 euro. Na zes jaar krijgt je hiervoor 60 euro terug. Grotendeels is de financiering van de zonnepanelen op het Kristal al rond, de verkoop van de zoncertificaten is nodig voor de laatste 25% van de investering.

Waarom duurzaam?
Energie die is opgewekt uit kolen of gas, is vervuilend. Die belast ons milieu en klimaat. Ook raken voorraden op. Daarom is het belangrijk dat we minder energie gebruiken en omschakelen naar hernieuwbare energie: energie van bronnen die niet opraken zoals zon, wind, water. Ook in onze eigen omgeving. Het is belangrijk kinderen hier vertrouwd mee te maken, want het gaat om hun dagelijks leven en hun toekomst.

Zon op School
Zon op School is een groot succes in de regio Apeldoorn. Zon op School maakt het scholen financieel mogelijk om zelf duurzame energie op te gaan wekken. In 2014 deden 3 scholen mee, in 2015 voeren wel 11 basisscholen actie. De meeste van deze scholen wekken nu al hun eigen energie op met de zonnepanelen. Bij enkele scholen worden de panelen binnenkort gelegd. Deze maand voeren de laatste vier scholen actie om ook op het Kristal zonnepanelen te krijgen. Daarvoor worden nu zoncertificaten verkocht via
www.de-A.nl/zonopschool.

kristal 335x250Zon op School voor het Kristal
Zon op School voor het Kristal is een project van deA in samenwerking met PCBO, Leerplein055 en de twee scholen het Kroonpad en de Zonnehoek. Doel van het project is om kinderen bewust te maken van het gebruik van groene energie en om schoolgebouwen duurzamer te maken. Het project wordt financieel ondersteund door de Provincie Gelderland.

Redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Gertine Wilders,
communicatie en marketing deA, 06 25251242 / 055 3606433

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *