AZC locatie Zuidbroek

Met verontrusting is er vooral bij de bewoners van wijkdeel Zuidbroek kennisgenomen van de uitkomsten van het onderzoeksrapport van Arcadis inzake de bouw van één of meerderde asielzoekerscentra in Apeldoorn. In het onderzoek dat Arcadis op 27 mei jl. presenteerde werd een lege kavel in de wijk Zuidbroek aangewezen als zeer kansrijke locatie voor het vestigen van een groot aantal asielzoekers voor een langere periode.

In een persoonlijk gesprek met de burgemeester hebben bewoners hun zorgen geuit over de komst van een groot AZC op locatie Zuidbroek. De bewoners kregen vooral het advies om toch echt een reactie te mailen naar het Stadhuis zodat die meegenomen kunnen worden bij de overwegingen.

De burgemeester heeft aangegeven dat er nog weinig reacties ontvangen zijn op het

e-mailadres opvang@Apeldoorn.nl.

Vóór 15 juni moeten alle reacties binnen zijn. Mede aan de hand van de reacties neemt het college een ‘voorgenomen besluit’. Na de zomer, in september, wordt dat besluit besproken met de gemeenteraad tijdens een zogenaamde Politieke Markt. Daarna neemt het college een definitief besluit

Alle achtergrondinformatie is terug te vinden op de speciale pagina op de gemeentelijke website: www.apeldoorn.nl/vluchtelingenopvang. Daar vindt u tevens het online reactieformulier.

De brief die de wijkbewoners op 8 juni jl. hebben aangeboden aan de burgemeester en de locatie-analyse van Arcade kunt u inzien.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *