Boodschappendienst Rode Kruis Apeldoorn al 10 jaar succesvol.

Logo Rode KruisSinds september 2005 heeft het Rode Kruis een boodschappendienst voor mensen die zelfstandig wonen, maar niet alleen hun boodschappen kunnen doen. Vooral mensen die moeilijk lopen, van een rolstoel afhankelijk zijn of ver van winkels af wonen is dit vaak een goede oplossing. Het is zelfs mogelijk een rolstoel van het Rode Kruis te gebruiken tijdens de boodschappen.

Het Rode Kruis verzorgt met busjes het vervoer naar de supermarkt en weer terug. In de supermarkt worden de mensen begeleid door vrijwilligers en met elkaar wordt na afloop van het boodschappen doen nog een kopje koffie gedronken.

Eén keer per maand kan men gebruik maken van deze dienst.

foto1IneIn een gesprek met een meneer  die al  jaren met deze dienst mee gaat, geeft hij aan dat hij het “fantastisch” vindt: hij hoeft nu niet meer met de bus naar het winkelcentrum en vooral het gesjouw met de zware boodschappen is verleden tijd. “Ik word nu op een afgesproken tijd opgehaald. In de supermarkt weten de vrijwilligers precies waar alles staat en ook adviseren zij mij. Zo word je nog eens op een idee gebracht. Ook naar de gezelligheid  bij het koffiedrinken om de grote tafel bij de Dekamarkt kijk ik uit. Tenslotte brengen de chauffeurs de boodschappen bij mij boven in de flat. Beter kan het wat mij betreft niet”foto4Ine

Graag zouden we meer mensen van deze dienst gebruik laten maken. De kosten zijn € 3,- voor het vervoer met de bus van het Rode Kruis en € 1,- voor de koffie.

Men kan zich opgeven via het e-mailadres: boodschappen@rodekruis-apeldoorn.nl of op kantoortijden via telefoonnummer 055- 3553340. Tijdens  schoolvakanties  kan het zijn dat het kantoor niet altijd bezet is.