Open dag bij Vereniging van Apeldoornse Amateur Cineasten

De VAAC, Vereniging van Apeldoornse Amateur Cineasten, viert feest. Ze bestaat 75 jaar en organiseert daarom diverse evenementen Het zou geweldig zijn wanneer ook jij deelneemt aan een aantal van de feestelijkheden.

Op zaterdag 16 april houden we een open dag van 11.00 uur tot 16.00 uur in de ‘De Stolp’, Violierenplein 101 in Apeldoorn.

In één van de zalen zullen dan films worden vertoond, die gemaakt zijn door leden van de VAAC.

In een andere zaal zal een professioneel zogenaamd ‘Green Screen’ worden opgesteld. Iedere bezoeker die een camera of mobiele telefoon meeneemt, kan er voor gaan staan en leden van de VAAC zullen dan met jouw camera een opname van je maken.

In dezelfde zaal zullen leden van de VAAC met verschillende montage programma’s, zoals Pinnacle Studio, Magix Video de luxe, PowerDirector en iMovie (Apple), laten zien hoe je er zelf thuis mee kunt experimenteren. Ook als je geen filmpje of foto voor het ‘Green Screen’ wilt maken, kan het interessant zijn te zien wat je met bepaalde montage programma’s zoal kunt doen.

Toegang is uiteraard gratis.

Aansluitend op de open dag is er een receptie van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Op zaterdag 30 april organiseert de VAAC, onder auspiciën van de NOVA (de landelijke organisatie van amateur filmers), het ‘One Minute Film Festival’ voor jong en oud in de Cantharel in Apeldoorn. Dit is een unieke gelegenheid om je film(s), gemaakt met een camera of mobiele telefoon, vertoond te zien worden op een groot filmdoek.

Eén van de voorwaarden is dat je de film(s) uiterlijk 9 april inlevert. De overige voorwaarden kun je vinden op de site: www.oneminutefilm.nl

Je kunt natuurlijk ook alleen komen kijken naar de films die worden getoond.

Cursus filmen.

Ook bieden wij een cursus filmen in ‘de Stolp’ aan (in oktober – november).

In het najaar van 2014 hebben we ook zo’n cursus gegeven, waarover de deelnemers heel lovend waren. Omdat wij ook nu weer veel deelnemers verwachten, is het verstandig om met gebruikmaking van het contactformulier je al aan te melden op onze site www.vaacweb.nl. Daar kun je meer informatie over de cursus en filmclub vinden.

In het jubileumjaar vragen wij totaal slechts € 15,00 voor 6 cursusavonden.

Zorg dat je er tijdig bij bent, de cursusleiders verheugen zich op je komst!