Drukte bij de Mheenhal

Tijdens gesprekken met buurtbewoners bleek dat ze de omgeving van Zilverschoon als erg druk ervaren. De wijkraad heeft die signalen ook in de NoordKrant gezet. We nemen zulke meldingen altijd serieus.

De gemeente heeft dan ook een extern bureau de opdracht gegeven om een onderzoek in te stellen naar de verkeersdrukte bij Zilverschoon. Alleen wachten we daar natuurlijk niet op. Zelf lopen we regelmatig langs om te kijken wat er aan de hand is. Dat luisteren naar omwonenden belangrijk is wisten we al, maar in dit geval (b)lijkt er toch echt iets goed mis te zijn.

Op 11 januari was er om 9:40 een 112 melding van een verkeersongeluk. Ongelukken kunnen gebeuren, maar we hebben toch gevraagd of de gemeente navraag wil doen bij de Politie wat er precies gebeurd is. We zullen er op toezien dat dit incident wordt meegenomen in het onderzoek.

Op zondag 21 januari was er een karate wedstrijd in de Mheenhal. Een prachtig evenement waar in een goede sfeer een leuke en sportieve wedstrijd werd georganiseerd.

Erg leuk en gezellig hoe men sportief deze wedstrijdsport bedrijft, maar er stonden wel erg veel auto’s buiten. De parkeerplaats stond ramvol en tot langs de weg was geparkeerd. Gelukkig niet in de wijk, maar als er nog meer mensen zouden zijn gekomen, laat zich raden waar die hun auto zouden neerzetten. Om de bewoners te helpen hebben we foto’s gemaakt.

Komende zondag wordt een vlooienmarkt gehouden in de Mheenhal. Om te kijken wat we daar van kunnen verwachten, zijn we op zondag 10 december 2017 naar de laatste vlooienmarkt geweest bij de Americahal. Ondanks de sneeuw (of misschien wel dankzij) was het daar behoorlijk druk.

Aankomende zondag 28 januari komt die vlooienmarkt naar de Mheenhal. We maken ons wel wat zorgen over wat er zondag gaat gebeuren en zullen weer klaar staan met een fototoestel. Want als dit te druk wordt, willen we wel tastbaar bewijs hebben. We zullen als wijkraad zeker niet aarzelen om het College aan te spreken op eventuele overlast. Want iedereen heeft recht op een rustige woonomgeving. En daar zien we als wijkraad zeker op toe.

Maar voor nu is er een vergunning afgegeven voor de vlooienmarkt en moeten we even kijken wat er gaat gebeuren. Wordt vervolgd.