Reactie op het WZZ Nieuws

Onderstaande reactie op de voorpagina van het WZZ Nieuws willen wij met u delen.

“Blij verrast”was ik, toen ik uw wijkblad van maart 2016 in handen kreeg. Op de voorpagina een sublieme foto van de speelplastiek van “mijn” Ichthusschool”.

Toen er in 1968 een tweede christelijke school in de wijk Zevenhuizen gebouwd kon worden, werd ik aangesteld tot” hoofd der school”, zoals die functie destijds werd genoemd. Het wijkgedeelte aan de zuidkant van de Laan van Zevenhuizen was toen nog woest en leeg.

Met een onderwijzeres ben ik in augustus ’68 her en der inwonend bij bestaande scholen, aan de nieuwe school begonnen. De voorlopige naam was: “2e Chr.School”, omdat de ”Parel” aan de Parelvisserstraat al de eerste Chr.School in de wijk was.

Toen in april 1970 het eigen schoolgebouw aan de Kalmoesstraat werd geopend, mocht ik de school een naam geven. Het werd uit overtuiging ”Ichthusschool”: Jezus Christus,zoon van God, redder der wereld.

Toen in het wijkgedeelte de nieuwe woningen als paddenstoelen uit de grond rezen, maakte de school een onstuimige groei door, zodat er later aan de Socratesstraat school”de Shalom” nog werd gebouwd.

In 1985 vond er een fusie plaats met de naastgelegen kleuterschool ”De Speeldoos” en werd ik benoemd tot directeur van de p.c. basisschool ”Ichthus” Per 1 september 1988 kon ik gebruikmaken van de z.g.n. dopregeling en kon ik een enerverende periode van 20 jaar “Ichthusschool” afsluiten.

jonaendevisDe afgebeelde speelplastiek, ontworpen door de bekende Apeldoornse kunstenaar Harry Meek, was oorspronkelijk maar een beeld van 1.20 m.

Na overleg met het Gemeentebestuur is het uiteindelijk deze grote Jona vis geworden, omdat het bij het binnenrijden van de nieuwe wijk een visitekaartje voor Apeldoorn moest zijn. Alle verkeer richting Vaassen, Epe en Zwolle reed via de Laan van Zevenhuizen, omdat de A50 nog niet was aangelegd. O.l.v. Harry Meek hebben ouders en personeel van de school in de avonduren de vis gebouwd.

Bedankt dat u dit symbool op de voorpagina van uw blad in de schijnwerper hebt geplaatst!

Met vr.gr. Theun A. Ruim

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *