Stem op het genomineerde project Weteringse Broek voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

Weteringse BroekDSCN0286Onze organisatie gemeente Apeldoorn doet met het project Weteringse Broek mee aan de Gelderse prijs voor ruimtelijke Kwaliteit 2016. Dit is een prijs die de provincie Gelderland uitreikt aan opmerkelijke en inspirerende ruimtelijke projecten. Vanaf 1 februari  start de publieksprijs en kan het grote publiek stemmen op een van de dertien genomineerde projecten. Wij vragen jullie om dit zoveel mogelijk uit te dragen en zelf natuurlijk ook te stemmen. Jouw  stem kan er voor zorgen dat wij de publieksprijs winnen!

Wat is de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit? De prijs wordt  één keer in de twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. De genomineerde projecten zijn opgevallen door hun speciale bijdrage aan de Gelderse omgeving en passen binnen het thema ‘gebieden met passie’. Hierbij is vooral gelet op gebieden die trots, creativiteit en energie uitstralen, daadkracht en ‘passievolle’ samenwerking en betrokkenheid tonen. 

Project Weteringse Broek is genomineerd Het Weteringse Broek ligt tussen de A50 en vliegveld Teuge. Door de aanleg van natuurterreinen, wandel- en fietspaden is het geschikt gemaakt voor recreatie en natuurbeleving dicht bij de woonomgeving. Veel mensen hebben het gebied al ontdekt voor een ommetje met de fiets, te voet of een meer stevige inspanning, hardlopen of een voettocht over het klompenpad naar de IJssel.

Project met de meeste stemmen wint publieksprijs

Er zijn in totaal dertien  projecten genomineerd. Meer informatie over de genomineerde projecten is te vinden via de digitale platform http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl. Hier staat meer achtergrondinformatie over de projecten en kun je jouw stem uitbrengen; klik op de stemknop en vul het formulier in. Als je wilt, kun je jouw keuze motiveren. Stemmen kan tot en met 10 april.

Stem en maak kans op een prijs Iedereen die een stem uitbrengt maakt kans op een van de dertien boeken GPRK 2016 die worden verloot door de provincie. Diegene met de meest originele en  treffende  motivatie maakt bovendien kans op vier toegangskaarten voor Park de Hoge Veluwe. Een team vanuit de provincie beoordeelt de motivaties en kiest uiteindelijk een winnaar. De prijswinnaars krijgen per e-mail bericht (na 21 april 2016).

Sociale media

Je kunt ook anderen stimuleren te stemmen. Dat kan onder andere via Facebook: www.facebook.com / Apeldoorn  of provincie Gelderland). Deel op facebook het project door het te liken. Op deze manier zijn meer mensen op de hoogte van de publieksprijs GPRK en kunnen veel meer stemmen worden geworven. Twitteren over de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit kan via  #Gelderseprijs.

Voor meer informatie: Jos van Nuenen, 06 11378119

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *