Nieuwbouw winkelcentrum Anklaar

  Stadsdeelhart Anklaar

Op de plek van het inmiddels gesloopte winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn komt een geheel nieuw eigentijds Stadsdeelhart.

Apeldoorn werkt samen met ontwikkelaars Habion en MAB aan het vernieuwen en uitbreiden van winkelcentrum Anklaar zodat het een aantrekkelijk stadsdeelcentrum wordt voor de bewoners van Zevenhuizen en Zuidbroek. Behalve een forse winkeluitbreiding, komen er een nieuw woonzorgcomplex, medische en zorgvoorzieningen, sociaal-culturele voorzieningen en extra woningen.

In het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar komen 14.500 m2 winkels en dienstverlening, circa 150 appartementen en een ondergrondse parkeergarage met circa 520 plaatsen. Habion realiseert het nieuwe woon-zorgcomplex Koningin Wilhelmina, terwijl MAB verantwoordelijk is voor de realisatie van de winkels, de daarboven gelegen woningen en de parkeergarage. De gemeente verzorgt de inrichting van de openbare ruimte.

Tijdens de bouw van het nieuwe winkelcentrum kunnen omwonenden al sinds februari 2015 terecht bij het tijdelijke winkelcentrum Anklaar aan de Saloméstraat, een paar straten verderop. De nieuwbouw gaat ongeveer drie jaar duren. De opening van het stadsdeelhart staat gepland voor begin 2019.

Update november 2016

Ontwikkelaar Habion is in september 2015 gestart met de bouw van het nieuwe zorgcentrum Koningin Wilhelmina. Deze bouw omvat 69 appartementen voor ouderen, maatschappelijke voorzieningen en parkeergelegenheid.

Op de eerste etage van het nieuwe gebouw zal Atlant Zorggroep zorg en dienstverlening gaan bieden aan 31 cliënten die zwaardere zorg nodig hebben. In de overige appartementen komen cliënten te wonen uit de huidige locatie en ouderen die zelfstandig wonen, hun appartement huren van Habion en zorg en dienstverlening kunnen afnemen van Atlant. Op de begane grond van het gebouw komen winkels en een restaurant en is er ruimte voor maatschappelijke activiteiten. Het ontwerp is van het Amsterdamse bureau LEVS Architecten. Bouwbedrijf Aan de Stegge is de aannemer.

De bouw duurt tot ongeveer eind 2016. We hopen dat alle bewoners begin 2017 kunnen genieten van hun nieuwe zorgcentrum. Meteen na de verhuizing van de bewoners start Habion met de sloop van het oude zorgcentrum waarna de bouw van het 2e blok start.  Dat blok omvat winkelruimte op de begane grond en 48 huurwoningen daarboven.
De bouw van blok3 is inmiddels gestart door middel van het uitgraven van de parkeergarage en het heien van de funderingspalen. Nadat de garage is voltooid worden daarboven de winkels en 60 appartementen gebouwd.

Nadat de verschillen bouwdelen zijn voltooid zal de gemeente de openbare ruimte aanleggen.

herstructurering_anklaar_opruimte_10112016     

<bron: Gemeente Apeldoorn>

Reageren is niet mogelijk