Zomeravondwandeling Bomenwandeling Mheenpark

Dinsdagavond 4 augustus begint de bomenwandeling door het Mheenpark om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Sporthal De Mheen aan de Zilverschoon 112, 7322 GK in Apeldoorn.

Een kleine twee uur staan beeldbepalende bomen centraal, maar ook de geschiedenis en de fauna van het park krijgen aandacht. Opgave is niet nodig. Kosten:  €2,- p.p. Kinderen tot en met 12 jaar, leden en vrienden van IVN Apeldoorn gratis. Voor informatie  Yvonne Zwikker telefoon 055- 3662954

Na 40 jaar hebben de bomen van het eerste uur hun maximale hoogte bereikt. Het is nu de dikte groei die de bomen nog meer aanzien zal geven. Als u wilt kunt u deze avond onder andere kennis maken met de amberboom, de boomhazelaar en de Kaukasische vleugelnoot. Uiteraard staan er beuken, haagbeuken, berken, elzen en eiken. Wat de eiken betreft zijn er veel ondersoorten te vinden. Wel eens een mos-, Hongaarse, Moeras-, Zuil- of zomereik gezien.

Het Mheenpark is het enige park in Apeldoorn waar boomsoorten van een naambordje voorzien zijn. Het gaat bij deze altijd toegankelijke route die door IVN Apeldoorn in nauwe samenwerking met de gemeente is aangelegd om 27 verschillende boomsoorten. Mheenpark 2013 023

We komen niet aan alle soorten toe, dan zou het u duizelen. Maar wilt u zelf nog eens op ontdekkingstocht de route en de beschrijving kunt u vinden op www.ivn-apeldoorn.nl onder publicaties Bomenroute door het Mheenpark .

Namens IVN afdeling  Apeldoorn

Werkgroep Wandelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *