Zorgdiensten de Woonmensen verzelfstandigd in de Zorgmensen

De zorgdiensten van de Woonmensen worden per 1 juli ondergebracht in een aparte, in zorg gespecialiseerde organisatie genaamd De Zorgmensen. Ton Lijten, Directeur/bestuurder van de Zorgmensen: “Bij het laatste onafhankelijke onderzoek gaven mensen ons een dikke acht. Als Zorgmensen gaan we nu helemaal onze eigen koers varen. Dat betekent dat we het nóg beter kunnen doen.”

Wie zorg nodig heeft in Apeldoorn-Zuid, Zuidbroek of Kerschoten kan vanaf nu een beroep doen op De Zorgmensen. Voor de meeste mensen kunnen zij in de eigen wijk wel een passende oplossing vinden, van een zorgappartement waarin je ook op latere leeftijd zelfstandig kunt blijven wonen tot een kleinschalige woonvorm die prettig is voor dementerende ouderen.

 De beste zorg in de buurt

Alléén in de buurt van de eigen zorgcentra leveren de Zorgmensen ook thuiszorg. Deze zorgcentra zijn Sainte Marie in Apeldoorn Zuid, het Kristal in Zuidbroek en de Groene Hoven in Kerschoten. Dit is een bewuste keuze, want zo wordt er geen zorg geld verspild aan reistijd en is hulp altijd dichtbij.

Voor mensen die thuiszorg ontvangen heeft dit nog een belangrijk voordeel. Zij kunnen zo nodig thuis gebruikmaken van specialistische hulp die gewoonlijk alleen beschikbaar is in zorgcentra: verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in o.a. diabetes, wondverzorging, dementie en terminale zorg en een 24-uursdienst voor complexe verpleegkundige handelingen. Mensen die thuiszorg ontvangen hoeven daardoor minder vaak naar het ziekenhuis.

De Zorgmensen heeft voor haar zorgcentra en thuiszorg momenteel geen wachtlijsten, u kunt dus snel geholpen worden!

Helemaal in de roos

De verzelfstandiging is het gevolg van nieuwe regelgeving van woningcorporaties en zorgorganisaties. Ton Lijten is blij met de nieuwe start: “Óók onze organisatie is nu voor honderd procent gericht op zorg. Onze medewerkers waren dat natuurlijk al. Daarom is de Zorgmensen een naam die helemaal in de roos is. Wat ik zelf het mooie vind is dat ­onze medewerkers niet meer deel uitmaken van een overkoepelende organisatie. Ze zíjn nu de organisatie. We bestaan nu uit louter Zorgmensen, een groep mensen die dag en nacht voor andere mensen klaar staan. Dat is een mooi idee.”

De nieuwe zorgorganisatie werd op 27 juni en 1 juli feestelijk geïntroduceerd voor medewerkers, vrijwilligers, bewoners, bezoekers van de dagbestedingen en mensen die thuiszorg ontvangen.

Meer informatie www.zorgmensen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *