Over zuidbroek

Zuidbroek

Wijkdeel Zuidbroek is een nieuwbouwwijk en ligt aan de noordoostzijde van Apeldoorn en grenst aan de A50, de Deventerstraat, bedrijvenpark Apeldoorn-Noord, de Oost Veluweweg Het plan voor Zuidbroek biedt ruimte voor 3.100 woningen, een uitbreiding van het bedrijvenpark en een wijkpark, Park Zuidbroek. De wijk bestaat rond de Vellertheuvel uit drie woongebieden: Het Mozaïek, Het Rooster en De Wellen. De gebieden worden in fases gerealiseerd, waarvan het Mozaïek als eerste. Ongeveer 1000 woningen zijn tot nu toe gereed.
In het midden van Zuidbroek ligt Het Kristal. Dit is een wijkgericht centrum waar
diverse voorzieningen komen. Zoals basisscholen voor zowel regulier als speciaal onderwijs, een grandcafé en een buurtsuper. Zuidbroek en Zevenhuizen zullen elkaar gaan versterken. Dit betekent dat ze gebruik gaan maken van elkaars voorzieningen.

 


Het Mozaïek

Het Mozaïek ligt tussen de bestaande wijk Zevenhuizen, het bedrijvenpark Apeldoorn Noord, de (doorgetrokken) Laan van de Leeuw en de Groene Wig.
In het Mozaïek worden ongeveer 1.300 woningen, een voorzieningencluster gerealiseerd en De Vellert, een gebied van 7 hectare, is omgetoverd tot een mooi groen park. De wijk wordt ontsloten door de Laan van de Dierenriem, twee aansluitingen op de Anklaarseweg  en de Laan van de Leeuw.

 


Het Rooster

Het Rooster ligt tussen de verlengde Laan van de Leeuw, het bedrijvenpark en de Groene Wig.
In het Rooster worden relatief veel twee onder één kap woningen gerealiseerd, met aan de noordzijde (richting bedrijvenpark) vier bijzonder vormgegeven wooncomplexen. Net als in het Mozaïek worden ook in het Rooster langs de lanen woonwerkwoningen gesitueerd, afgewisseld met stadswoningen en woningen met een groot woonoppervlak op een klein kavel. In dit deelgebied worden circa 1.200  .

 


De Wellen

De Wellen ligt in het zuidelijk deel van Zuidbroek en sluit aan de westzijde aan bij Zevenhuizen, aan de noordkant ligt de Groene Wig, aan de oostzijde de A50 en aan de zuidzijde de Deventerstraat.

Reageren is niet mogelijk