Duurzaamheid op het Kristal

Positieve energie op het Kristal

De energiecoöperatie deA wekt samen met medebewoners uit de gemeente Apeldoorn lokaal groene stroom op: energie uit hernieuwbare bronnen. Positieve energie noemen ze dat. Met de opbrengst worden weer nieuwe groene projecten gerealiseerd. Zo wordt de eigen omgeving groen en toekomstbestendig. Ook in Zuidbroek zijn ze volop bezig. Bekijk hier wat ze zoal doen.

Buurtstroom het Kristal

Er zijn plannen om op het dak van de parkeergarage boven de Coöp een zonnedak te plaatsen met Buurtstroom. Wilt u meedoen? Op dit moment zijn er 98 Stroomdelen verkocht, dat wil zeggen dat er nog ruimte is voor 106 zonnepanelen. Dus woon je in de postcodegebied 7317, 7322, 7323, 7324, 7325 of 7341: doe mee met het gezamenlijk zonnedak en wek stroom op op het Kristal. Meld je aan

Kinderen Diamant beschilderen huisje

Aan de andere kant van het gebouw, op het dak van de Diamant en de Vliegenier liggen al zonnepanelen. Die zijn mogelijk gemaakt met Zon op School: heel veel mensen die investeerden in de panelen. De vier scholen in het Kristal profiteren van de energie en de kinderen kunnen gebruik maken van een lespakket over duurzame energie. Kinderen van één van de scholen: groep 7 van de Diamant,  schilderden op 27 oktober, samen met twee kunstenaars, het elektriciteitshuisje op de parkeerplaats van het Kristal. Eerst dachten ze met elkaar na over energie en maakten ze bijpassende sjablonen. Daarna gingen ze aan het plakken, spuiten en schilderen. Op het huisje zie je nu allerlei dingen die met duurzame energie te maken hebben. Deze workshop is een cadeautje van Liander aan onze energiecoöperatie, omdat we jarig zijn. En dat cadeau delen we graag me de hele wijk. We bestaan 5 jaar. Da’s best jong, en we zitten dan ook vol plannen, ook voor Zuidbroek.

   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *