Hardlooproute park Zuidbroek

In april 2017 is in samenwerking met de gemeente, de stichting Vrienden van park Zuidbroek en de wijkraad Zevenhuizen-Zuidbroek de Fitnesstrail aangelegd. Tijdens de diverse overleggen is door de wijkraad ook het idee van een hardlooproute door het park geopperd. De gemeente heeft dit idee opgepakt en nadat de bouwwegen in het najaar van 2017 voltooid waren, heeft de gemeente het plan verder uitgewerkt. Met als resultaat dat de afgelopen maand het parcours door middel van roestvrij stalen borden in het asfalt is gemarkeerd.

De start is nabij de Fitnesstrail. Het parcours loopt via de Dommeweg, het fietspad naar de Nijbroekseweg, bij de Laan van Zuidbroek links af en aan het einde van deze weg rechtsaf over het voetpad langs het park. Vervolgens ter hoogte van de Laan van Charleston linksaf langs de waterspeelplaats en het eerste fietspad linksaf richting finish.

Hardlooproute Park Zuidbroek

De totale lengte van het parcours is 2250 m en na elke 250 m is een bord met de afstand aangegeven. Vanuit de wijkraad is nog wel getracht de route met bordjes te markeren, doch hier was geen budget meer voor. Echter wanneer het parcours eenmaal verkend is, weet men de route wel.

Wij zijn in overleg met de Vrienden van park Zuidbroek om in het voorjaar met de basisscholen in Zuidbroek en een trimclub meer bekendheid aan deze hardlooproute te geven.

Harry Elzinga