Inbraak preventie

Beste bewoner van de wijk Zevenhuizen en Zuidbroek,

De gemeente Apeldoorn wil blijven horen bij de top drie van de veiligste grote gemeenten in Oost-Nederland. In de eerst helft van 2017 is het aantal inbraken/diefstallen in/rond woningen gedaald van 354 naar 311 ten opzichte van de eerste helft van 2016. De daling van diefstallen/inbraken in schuurtjes/garages/boxen nam het sterkst af.  

De gemeente organiseert een training ‘Alert in de Wijk’. Doe mee aan deze speciale training om verdachte situaties in uw wijk te herkennen en leer hier veilig mee om te gaan. De gemeente draagt de kosten van de training.

Wat leert u?

Waar kunt u op letten als u buiten bent? Hoe kunt u zien wie een bewoner of een bezoeker is en wie kwade bedoelingen heeft? In twee uur krijgt u antwoord op deze vragen. U leert van Valentijn Rippens, een professional, die jarenlang bij de politie en in de beveiliging werkte, het verschil te zien tussen iemand met goede bedoelingen en iemand die kwaad wil. U leert waar u op moet letten en hoe u hierop het beste kunt reageren.

Trainingsavond

De training wordt voor bewoners in verschillende wijken georganiseerd. Er worden in totaal in 2017 drie avonden georganiseerd en u kunt zich voor één avond aanmelden.

Woensdag 15 november: Raadzaal Stadhuis, Marktplein 1 Apeldoorn voor bewoners Centrum

Woensdag 22 november: t Kristal, Distelvlinder 320 Apeldoorn voor bewoners Zuidbroek en Zevenhuizen

Dinsdag 28 november: Ugchelens Belang, Bogaardslaan 81 Ugchelen voor bewoners Ugchelen

Programma:

19.00 uur: ontvangst met koffie / thee

19:30 uur: start training Alert in de Wijk

22.00 uur: afsluiting training

Aanmelden

Om van te voren duidelijkheid te hebben over het aantal personen die aanwezig zijn verzoeken wij u zich aan te melden voor de trainingsavond voor uw wijk.  

Dat kunt u doen via www.apeldoorn.nl/alert-in-de-wijk

Wij hopen u bij de training te mogen begroeten.

 

Met vriendelijke groet,

Mariëlle Klein Heerenbrink,

Medewerker Openbare Orde en Veiligheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *