Informatieavond Lelystad 13 maart

Op 13 maart houdt stichting red de Veluwe een informatieavond over de gewijzigde aansluitroutes van vliegveld Lelystad in de Raadzaal van het Stadhuis in Apeldoorn. De zaal is open vanaf 19.00 uur en we beginnen om 19.30 uur. Rond 21.00 uur zal de avond zijn afgelopen.
Programma:
– Kort welkomstwoord door Robert Tieskens van Stichting Red de Veluwe en een overzicht van de activiteiten.
РDr. Ir. Leon Adegeest. Hij is de man die de fouten in de MER heeft ontdekt en die ook aan de kaak heeft gesteld. Hij weet veel van geluidsmodellen en zal een goede toelichting kunnen geven op de mate van overlast, over de kansen dat de MER commissie deze plannen goedkeurt en over mogelijke toekomstscenario’s voor vliegveld Lelystad.
– Ivo Gelsing van de Recron. Hij zal vertellen over het minder aantrekkelijk worden van de Veluwe door het vele lawaai en de ongezonde uitstoot. Hij heeft onderzoek gedaan en in beeld gebracht welke funeste gevolgen dit kan hebben voor de werkgelegenheid in de recreatieve sector. Het verdwijnen van de rust zal vele mensen in deze branche hun baan gaan kosten.
– Wijnand Duyvendak, oud-Kamerlid en milieustrijder. Duyvendak leidde al in de jaren negentig het verzet tegen de uitbreiding van Schiphol en werkte mee aan de totstandkoming van het Bulderbos. Hij kan de getroffen Gelderlanders ongetwijfeld een inkijkje geven in hoe de luchtvaartlobby werkt en advies geven over wat je daar tegen kunt doen.
– Joost van Wijk van Red de Veluwe presenteert alternatieve oplossingen voor Lelystad Airport.
– Afsluitende vragenronde.

Graag aanmelden voor deze avond: 13maart@stichtingreddeveluwe.nl i.v.m. koffie en thee.