IVN-Bomenroute Mheenpark nu in een App

Wandelend door het Mheenpark is het nu mogelijk met een app meer te weten te komen over de 27 verschillende boomsoorten die deze route van 2,5 km rijk is. Download gratis de IVN Routes app en je kunt zo op pad. Ook via https://www.ivn.nl/afdeling/ivn-apeldoorn/ivn-routes is de route te vinden.

Twintig jaar geleden werd de bomenroute in gebruik genomen met paaltjes en een boekje. Tien jaar geleden kwamen er bordjes hoger aan de bomen en teksten op de website. Nu kan je met de telefoon in de hand deze verrassende wandeling door het fraaie park maken. Het pijltje voert je naar de bomen en bij iedere boom komen wetenswaardigheden in beeld. Aan bomen valt ieder seizoen iets beleven. Voor veel diersoorten zijn ze een veilige haven en een voedselbron. Bomen worden als levende airco’s en zuurstof bronnen steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Dit is een leuke kans om kennis met ze te maken.