Lezing bitterzoete thee

Eind jaren negentig kwam Zahed Nurin met zijn familie vanuit Afghanistan naar Nederland, op de vlucht voor oorlog en haat, alles achterlatend. Zahed Nurin (1969), auteur van het boek Bitterzoete thee, geeft op dinsdagavond 31 oktober een lezing in Apeldoorn.

Bitterzoete thee, de debuutroman van Zahed Nurin, is gebaseerd op een waargebeurd familieverhaal. Zahed groeide op in Afghanistan, studeerde rechten in Rusland en is nu maatschappelijk werker in zijn nieuwe thuisland, Nederland.

In Bitterzoete thee wil hij de verschillende kanten van gewone mensen in Afghanistan laten zien; hoe hun harten kloppen, wat hun zoetste dromen zijn en wat hun grootste nachtmerries, hoe bitter oorlog is. Bitterzoete thee gaat over de vader van Nurin die samen met zijn tweelingbroer opgroeit in een klein, geïsoleerd Afghaans dorp. Tegen de tradities in besluit hun vader de tweeling in Kabul naar school te sturen. ‘Die beslissing van mijn grootvader heeft niet alleen het leven van mijn vader, maar ook dat van mij en mijn zussen, en dat van mijn kinderen, compleet veranderd’, zegt Zahed Nurin.

Met deze roman probeert hij een waarachtige ontmoeting tot stand te brengen tussen mensen in Afghanistan en hier. Daarmee geeft hij hopelijk niet alleen iets terug aan zijn liefdevolle ouders, maar ook aan Nederland, waar hij met zijn familie de kans kreeg om het leven weer vorm te geven. Met zijn verhaal hoopt hij meer begrip en verbondenheid te kweken tussen vluchtelingen en Nederlanders.

De lezing is voor alle belangstellenden en is gratis met uitzondering van koffie/thee.

U bent van harte welkom!

In verband met het aantal beschikbare plaatsen is het wel noodzakelijk om een plaats te reserveren.

Dit kan tot vrijdag 27 oktober via de mail: m.klaassen@stimenz.nl of telefonisch: 06 25009717- van maandag t/m donderdag- onder vermelding van uw naam en telefoonnummer.

Locatie             Buurtontmoetingsplek 1005

Adres             Aristotelesstraat 1005 (tegenover het Atrium)

Datum             Dinsdag 31 oktober

Tijd               Inloop vanaf 19.15 uur, start 19.30 uur

 

2 reacties

  1. Jammer dat de nieuwsbrief pas na de lezing wordt ontvangen

  2. Margreeth Lutgendorff

    Heel jammer, dat we dit niet eerder konden lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *