Ontsluiting Zuidbroek

Het is al weer een hele tijd geleden dat we nieuws kregen over de ontsluiting van Zuidbroek. Het plan van Royal Haskoning is aangenomen door de gemeenteraad. We hebben informatie ontvangen dat vandaag op 1 november 2017 een overleg gepland staat om de uitwerking van het plan verder af te ronden. De wijkraad heeft schriftelijk aan wethouder Kruithof gevraagd om meer informatie te geven aan de bewoners over wat er verder gaat gebeuren. We hopen binnenkort meer te kunnen melden.

 

Hoe gaat dit uiteindelijk eruit zien? In september 2016 heeft RHK de volgende getekende foto’s gepresenteerd. Wie straks vanaf de Laan van Zevenhuizen de Sluisoordlaan inrijdt in de richting van het Kristal, zal de volgende indruk krijgen. 

 

Daarbij was een afsluiting van de Anklaarseweg en een tijdsafhankelijke afsluiting van de Laan van de dierenriem voorzien. De Distelvlinder wordt een 30 km weg om sluipverkeer te ontmoedigen. Wanneer dat niet blijkt te werken, zal ook deze doorgang een tijdsafhankelijke afsluiting krijgen. 

 

4 reacties

  1. Graag zou ik de plannen ook zien op deze site, met plattegrond en hoe het gaat worden.

  2. In eerdere communicatie werd nadrukkelijk gesproken over “Verkeersontsluiting Zevenhuizen Zuidbroek”. Het door de wijkwerkgroep uitgewerkte voorstel (begin 2017)omvat maatregelen in Zevenhuizen en in Zuidbroek. S.v.p. deze naamgeving aanhouden.

  3. Gerrit Hofmeijer

    Ik ben ontsteld over het voornemen alle bomen te kappen langs de gehele Sluisoordlaan. Wil graag een reactie mbt het standpunt hierover van de wijkraad

  4. Wanneer u kijkt bij de “Vervolg ontsluiting Zuidbroek” bij actueel op onze website kunt u op de uiteindelijke sfeerplaten zien hoe alles eruit gaat zien. Er zullen dus nog steeds bomen staan langs de Sluisoordlaan. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u op 13 december terecht bij de inloopavond.

    Meer informatie over de locatie volgt nog begin december.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *