Parkconcert park Zuidbroek

NJO Muziekzomer in park Zuidbroek

Zondagmiddag 11 augustus treedt koperkwintet PentaQ op in park Zuidbroek, Apeldoorn. Dit derde parkconcert van het seizoen is onderdeel van de NJO Muziekzomer.  Laat u van 15.00 tot 17.00 uur betoveren door gloedvol koper. De toegang is gratis.

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. Het ruime muzikale aanbod heeft voor alle leeftijden veel te bieden. De concerten worden gegeven op de vele bijzondere locaties die Gelderland kent, zoals park Zuidbroek in Apeldoorn.

PentaQ is een koperkwintet bestaande uit jonge professionele musici uit Nederland en België. Allen studeren nog aan diverse conservatoria. De naam is afgeleid van het Griekse woord vijf: penta en Cu, de chemische benaming voor koper. Vijf keer koper dus! Gericht op innovatieve en eigen programma’s, maar ook op samenwerking met verenigingen en/of solisten. In park Zuidbroek presenteren zij in twee sets een spannend programma met zowel klassieke als swingende stukken. Enkele namen? Händel, Goodman, Dvorak, Fauré en Elgar. Met hun gloedvolle koperklanken weten zij het publiek keer op keer te betoveren.

Naast de muziek wordt de inwendige mens niet vergeten. Wijkcafetaria Family staat weer klaar met koele drankjes en snacks. Heerlijk op je eigen dekentje of campingstoeltje en een smakelijke picknick bij de hand is natuurlijk ook een optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *