Parkeerverbod

Wij als wijkraad zijn door de gemeente geïnformeerd over het volgende besluit:

Dit betreft een verkeersbesluit voor verkeersmaatregelen gaan nemen in uw beheersgebied.

Het gaat om het volgende besluit:

  • Instellen parkeerverbod in de Aristotelesstraat, Homerusstraat en de Schopenhauerstraat.

De Aristotelesstraat, Homerusstraat en de Schopenhauerstraat zijn gelegen binnen de gemeente Apeldoorn en gecategoriseerd als erftoegangswegen met een maximumsnelheid van 30 km/uur. In beide straten is het toegestaan om te parkeren op de rijbaan. Naast de Aristotelesstraat in de Schopenhauerstraat bevind zich basisschool De Ontdekking.

Op de Aristotelesstraat wordt er veel geparkeerd door werknemers van omliggende bedrijven en zorginstellingen. Tijdens de haal- en brengtijden van de basisschool leidt de combinatie van lang parkeren en kort parkeren tot overlast en is het wenselijk om dit beter te regelen. Ook ondervinden bewoners in de Schopenhauerstraat hier veel overlast van.

Ter hoogte van de kinderboerderij in de Homerusstraat zijn aan één zijde parkeervakken gemaakt om te voorzien in de parkeerbehoefte voor werknemers van omliggende bedrijven en zorginstellingen. De weg is echter onvoldoende breed om tweezijdig te parkeren. Wanneer dit wel gebeurd wordt de doorgang belemmerd waardoor het wenselijk is om hier een eenzijdig parkeerverbod in te stellen

Het halen en brengen van leerlingen van De Ontdekking kan beter geregeld worden in de Aristotelesstraat in plaats van de Schopenhauerstraat gezien de wegenstructuur en de beschikbare wegbreedte.

Op basis van de bovenstaande redenen en argumenten gaat de gemeente akkoord met het instellen van een parkeerverbod en dit wordt bekrachtigd door het nemen van een verkeersbesluit.

In de volgende afbeelding zijn de locaties van het parkeerverboden en de borden die daartoe worden geplaatst weergegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *