Picknickconcert park Zuidbroek

Zondagmiddag 5 augustus vindt in park Zuidbroek, Apeldoorn van 15.00 tot 17.00 uur het derde picknickconcert van het seizoen plaats. Deze editie een programma met tegenstellingen. De toegang is gratis.

Het concert begint om 15.00 uur met licht klassieke muziek. Evenals vorig jaar een optreden van een Ensemble van de Filharmonie Noord. Deze keer met kwintetten van Mozart. Heerlijke lichtvoetige muziek die gemakkelijk in het gehoor ligt. Muziek die in de achttiende eeuw net zo populair was als in onze tijd die van Coldplay, Ed Sheeran of Justin Bieber. Genieten dus!

Om 16.00 uur volksmuziek van een totaal ander kaliber: Het Groot Apeldoorns Smartlappenkoor. Zij brengen liederen over onbereikbare liefdes, drankzucht en verscheurde harten. Ondanks het vele leed dat in de liederen bezongen wordt, blijven de waterlanders bij de zangers en zangeressen achterwege. Sterker nog. Plezier en gezelligheid staan bij het optreden voorop. En natuurlijk meezingen.

De catering wordt verzorgd door het in Zuidbroek bekende Cafetaria Eethuis Family.