PMD containers

Deze zomer hadden we een gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente Apeldoorn over de klikhaken die aan sommige lantaarnpalen zijn bevestigd. Het plastic afval wordt daar twee keer per maand opgehaald. Het is de bedoeling dat bewoners hun plastic afval de dag daarvoor aan de haken hangen. 

 

Helaas wordt het afval de hele tijd eraan gehangen en soms zelfs bij de lantaarnpaal op de grond gezet, als de haken vol zijn. Dat ziet er niet uit en trekt ongedierte aan. Men was van mening dat de klikhaken een mislukking waren. Maar wanneer zijn die klikhaken een mislukking? Ze worden juist heel veel gebruikt. Ze zouden pas een mislukking zijn wanneer ze niet gebruikt zouden worden. Daarom hebben we als wijkraad gevraagd om dit intensieve gebruik van de klikhaken te belonen met een aantal ondergrondse containers. 

Het installeren van zo’n ondergrondse container is een nogal kostbare zaak. Daarom probeert de gemeente het aantal inzamelingspunten zo veel mogelijk te verdelen over de wijk. De locaties worden door de gemeente gekozen en meestal bij hoogbouw geplaatst, omdat daar veel mensen dicht bij elkaar wonen. Dat heeft tot gevolg dat sommige bewoners in de laagbouw even zullen moeten lopen om hun plastic afval kwijt te kunnen in de containers. Laten we dat allemaal doen en zo samen de ambitie, om minder afval in de grijze container te gooien, waar maken.

Eén reactie

  1. Meen dat in de folder van de gemeente staat dat de containers absoluut niet voor de laagbouw bewoners zijn (krijgen in de toekomst een oranje container??), maar voor zo’n beetje alle hoogbouw bewoners in Zevenhuizen komt er GEEN PMD container en zal de tweewekelijkse ophaalservice via de “haken” per 1 januari 2018 verdwijnen. Dus word zoals u beschrijft een “stukje lopen” 1 a 2 kilometer naar de supermarkt in de omgeving voor het recyclestation. Jammer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *