Speelplek bij ‘t Podium

Op 31 januari was een inspraakavond over een nieuw te realiseren speelplek bij de nieuwbouw ‘t Podium aan de Rigolettostraat in Zevenhuizen. Karsten Orth, ontwerper openbare ruimte, Annemarie Westerink, projectleider nieuwbouw ’t Podium en Baps Merghard, projectsecretaris van de Gemeente Apeldoorn waren aanwezig om de inrichting van een nieuw te bouwen speelplek bij de nieuwbouw van ’t Podium toe te lichten. Want groen is mooi, maar de jeugd wil ook wat te doen hebben.

Bewoners aan de Rigolettostraat en Moerbos, straten die grenzen aan de nieuwe speelplek, hebben de gelegenheid gekregen om mee te praten over de inrichting van dit gebied. Met een mooie opkomst van 12 bewoners ontstond een constructieve discussie en heeft de gemeente waardevolle actiepunten mee kunnen nemen. 

Opvallend aan deze avond was dat de gemeente niet met een uitgewerkt plan kwam aanzetten. Karsten presenteerde ideeën en mogelijkheden voor de speelplek maar gaf nadrukkelijk de bewoners de mogelijkheid om hun eigen wensen, zorgen en ideeën op de agenda te zetten. Deze aanpak werd zeer gewaardeerd.

Het wordt een speelplek  met veel groen en mogelijkheden voor kinderen om hun wereld te ontdekken en creatief te spelen. Een waterpomp kan daarbij niet ontbreken. Het gebied moet een ontmoetingsplek voor alle bewoners worden. Er is wel een zorg dat het een hangplek voor oudere jongeren kan worden. Om dit te voorkomen wordt bij het sportterrein, aan de overkant van de Anklaarseweg, een trapveldje ingericht. Een aantal struiken en bomen zullen worden geruimd om plaats te maken voor de speelruimte. Welke struiken en bomen worden geruimd zal de gemeente in overleg met de bewoners bepalen.

De huidige groenstrook aan de Rigolettostraat blijft. Er zijn wel zorgen over de parkeer- en keermogelijkheden voor  de busjes van De Passerel. De gemeente gaat over dit onderwerp met De Passerel in gesprek zodat hiervoor een goede regeling en voorziening kan komen.

Er zijn ook zorgen dat het een hondenuitlaatplek wordt. In dit verband wordt opgemerkt dat de hondenuitlaatplek aan het Moerbos vervuilt omdat de poep niet wordt opgeruimd. De wijkraad gaat dit met de wijkbeheerder bespreken.

Op 6 februari a.s. van 18.30 tot 20.30 organiseert de gemeente in samenwerking met de projectontwikkelaar Reinbouw een publiekelijke  inloopavond waarbij u geïnformeerd wordt over de nieuwbouwplannen van het gehele gebied ’t Podium.

Tot slot, alle bewoners waren zeer te spreken over de aanpak van de gemeente waarbij de bewoners de gelegenheid kregen daadwerkelijk mee te denken en niet zoals gewoonlijk met een concreet uitgewerkt plan werden geconfronteerd.  Annemarie en Karsten kregen hiervoor de complimenten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *