Subsidieaanvraag voor realisatie Skatebaan afgewezen

De wijkraad vraagt sinds 2016 aandacht van de gemeente voor de opgroeiende jeugd in Zuidbroek. Samen met de gemeente, scholen en inwoners is de wijkraad in overleg om een Skatebaan voor de jeugd te realiseren in Park Zuidbroek. Ook wethouder Wim Willems is betrokken bij dit project. Het bestuur van de wijkraad Zevenhuizen-Zuidbroek is dan ook verbijsterd en zwaar teleurgesteld over de afwijzing van de aanvraag voor realisatie van een skatebaan in wijkdeel Zuidbroek.

De wijkraad heeft een persoonlijke brief geschreven aan de wethouder en wel om de volgende redenen:

 • De wijkraad heeft vanaf 2016 aandacht en actie bij de gemeente gevraagd voor de opgroeiende jeugd in Zuidbroek. Voor het realiseren van de skatebaan heeft de wijkraad inmiddels financiële middelen ter grootte van € 20.000,- gereserveerd.
 • In juli 2018 hebben leerlingen van de basisschool De Diamant ( locatie Het Rooster ) u een petitie overhandigd, waarin verzocht werd om een skatebaan aan te leggen in Zuidbroek. Daarbij hebt u toegezegd dit verder uit te laten werken samen met de kinderen.
 • De stadsdeelmanager Astrid Willemsen heeft in de loop van de tijd in haar rol de verdere mogelijkheden onderzocht en heeft inmiddels financiële middelen gereserveerd. Aansluitend hierop heeft ook de eenheid Beheer en Onderhoud haar medewerking toegezegd en euro’s gereserveerd voor dit project.
 • Tevens is in overleg met de projectmanager Peter Scherders naar een geschikte locatie binnen de wijk gezocht en de nu beoogde locatie ligt achter de tennisvereniging De Sprenkelaar.
 • De plannen liggen klaar en de eenheid Openbare Ruimte kan op korte termijn tot uitvoering overgaan.
 • Op verzoek van Astrid Willemsen is het plan voor aanleg skatebaan op 29 augustus 2020 via een subsidieverzoek ingediend bij de initiatievenmakelaar om zodoende het ontbrekende bedrag van ca € 40.000,- binnen te halen.

Uiteindelijk werd ons begin december meegedeeld dat de aanvraag is afgewezen vanwege het ontbreken van handtekeningen/draagvlak uit de wijk en wordt aangegeven dat er volgend jaar een nieuwe aanvraag ingediend kan worden.  Dit is de wereld op zijn kop!

De volledige brief kunt u hier raadplegen.

Eén reactie

 1. Wat ontzettend jammer.
  Ik denk dat er zeker wel draagvlak is.
  Wellicht handtekenigactie houden, meer aandacht vragen bij de bewoners. Er wonen hier zo ontzettend veel kinderen.
  Het park mag echt wel meer aangekleed worden.
  Naast skatepark ook meer bomen en een soort koffiehuis erbij. Het is nu 1 grote open vlakte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *