Uitnodiging Plantdag Eerste Tiny Forest Apeldoorn in Zevenhuizen op 26 november 9.00 – 10:30 uur

Uitnodiging Plantdag Eerste Tiny Forest Apeldoorn in Zevenhuizen op 26 november 9.00 – 10:30 uur

De gemeente Apeldoorn en IVN natuureducatie nodigen u van harte uit op de plantdag van Tiny Forest Zevenhuizen op maandag 26 november. Het eerste Apeldoornse minibosje komt in uw wijk, in het park tussen de Agricolastraat en de Pythagorasstraat, op de plek van de afgebroken basisschool. Om 9:00 uur trapt wethouder Mark Sandmann de plantdag af. Samen met kinderen van groep 5 en 6 van basisschool De Zevensprong en kinderen van OBS Het Web zal hij de eerste bomen en struiken planten.

U bent van harte welkom bij deze feestelijke opening van de plantdag tussen 9:00 en 10:30 uur. U kunt dan ook helpen planten. Na de opening zullen kinderen en de hovenier doorgaan met het plantwerk. Het minibosje wordt ongeveer zo groot als een tennisbaan en krijgt een ontmoetingsplek/buitenlokaal. In dit buitenlokaal krijgen kinderen van de nabij gelegen basisscholen les over de natuur. Daarnaast leidt IVN de kinderen op tot miniboswachter. Voor de buurt en de wijk vormt een Tiny Forest een prettige en gezonde ontmoetingsplek. Het bosje is dichtbegroeid, bevat boomsoorten die in Apeldoorn thuishoren en is goed voor de natuur en klimaat.

In Apeldoorn komen de komende twee jaar nog drie Tiny Forests. Waar die precies komen is nog niet bekend. Gemeenten door het hele land en IVN Natuureducatie realiseren de komende jaren honderd mini bosjes. Meer informatie kunt u vinden via https://www.ivn.nl/tiny-forest-nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *