Uitnodiging Start- en ontwerpbijeenkomst Eerste Tiny Forest Apeldoorn in Zevenhuizen op 1 november 19.00 – 21.00 uur

Wij nodigen u van harte uit om op donderdag 1 november de Start- en ontwerpbijeenkomst van het Tiny Forest Zevenhuizen bij te wonen. Het eerste Apeldoornse minibosje komt in uw wijk, in het park tussen de Agricolastraat en de Pythagorasstraat op de plek van de afgebroken basisschool. U bent welkom in buurtgebouw 1005, in zaal 3, Aristotelesstraat 1005. Om 19:00 uur is de zaal open en is er ontvangst met koffie en thee. Om 19:30 uur start het programma en duurt tot ongeveer 21:00 uur. De medewerkers van IVN en gemeente Apeldoorn hopen u te mogen ontmoeten!

 

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een minibosje dat ongeveer zo groot is als een tennisbaan (200 m²) met daarbij een ontmoetingsplek en buitenlokaal van 100 m². In dit buitenlokaal krijgen kinderen van de nabij gelegen basisscholen les over de natuur. Daarnaast leidt IVN de kinderen op tot miniboswachter. Voor de buurt en de wijk kan een Tiny Forest een prettige en gezonde ontmoetingsplek vormen. Het bosje is dichtbegroeid, bevat boomsoorten die in Apeldoorn thuishoren en is goed voor de natuur en klimaat.

 

Hoe ziet de bijeenkomst eruit?

In het eerste deel van de bijeenkomst wordt dieper ingegaan op wat een Tiny Forest is. In het tweede deel wordt u uitgenodigd mee te denken. Dat kan bijvoorbeeld gaan over het ontwerp of over het gebruik van het buitenlokaal. Ook is er straks genoeg te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld meehelpen met het aanplanten, de buitenlessen voor kinderen, met het tellen van dieren die in het bosje komen, of met het beheer en onderhoud van het bosje.

 

Hoe verder?

Na de bijeenkomst worden de ontwerpen door experts getoetst en wordt er één gekozen. Daarna start de voorbereiding voor de aanleg buiten in het park. Op 26 november gaan de kinderen van de omliggende scholen vanaf ongeveer 9.00 uur starten met planten samen met wethouder Sandmann. Ook dan bent u welkom! In Apeldoorn komen de komende twee jaar nog drie Tiny Forests. Waar die precies komen is nog niet bekend. Samen met elf andere gemeenten en IVN wordt Nederland uiteindelijk 48 mini bosjes rijker. Meer informatie kunt u vinden via https://www.ivn.nl/tiny-forest-nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *