Update: verkeersverbinding Zevenhuizen-Zuidbroek

Een belangrijk onderwerp op de agenda van de wijkraad is de verkeersverbinding. De wijkraad voert hierover regelmatig gesprekken met de gemeente. Hierbij dringen we er op aan om frequent te informeren over de ontwikkelingen. Tot op heden heeft dit helaas beperkt plaatsgevonden. Vanuit onze rol als wijkraad vinden we het belangrijk om de informatie die we hebben verzameld te delen met de wijk.

Op basis van gesprekken met de gemeente ziet de globale planning van de verkeersmaatregelen Zevenhuizen-Zuidbroek er als volgt uit:

December 2018

Half december neemt de gemeenteraad een besluit om een coördinatieregeling toe te passen voor de verschillende besluiten / vergunningen die moeten worden genomen / verleend.

Februari 2019

Eind februari 2019 wordt het nieuwe bestemmingsplan, de verkeersbesluiten en de benodigde vergunningen door het college vrijgegeven voor inspraak.

Juni – Juli 2019

De gemeenteraad kan rond de zomer van 2019 het bestemmingsplan, verkeersbesluiten en vergunningen vaststellen (na verwerken van evt. zienswijzen).

Augustus ‚Äď September 2019

Als er geen beroep wordt ingesteld dan is er na de zomer van 2019 een onherroepelijke situatie en kan de uitvoering starten.

Als er wel beroep wordt ingesteld (tot 8 weken na vaststelling door gemeenteraad) dan zal de Raad van State in principe een finale uitspraak doen binnen 6 maanden. In het uiterste geval zal in het voorjaar van 2020 de uitvoering van de maatregelen starten.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via onderstaande website:

https://www.apeldoorn.nl/zevenhuizenzuidbroek

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *