‘Vang de Boef’

 

Uitnodiging 

Datum: 14 januari 2017

 

 

 

 

Beste WhatsApp groep deelnemer,

 

Het is alweer even geleden dat er WhatsApp groepen zijn opgezet in de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek.
Tot nu toe is het, buiten wat kleine incidenten, vrij rustig gebleven en daar zijn we blij om.

 ‘Vang de boef’

Ik hoor u zeggen, “moeten we die Whatsapp groepen niet trainen”? Niets is minder waar en daarom gaan we op 14 januari 2017 van 14:30 tot 16:00 uur “Vang de boef” beoefenen. Dit wordt een realistische oefening waarin we een Whatsapp bericht lanceren en hopen dat dit de nodige reacties op de Whatsapp groepen losmaakt om zo de “boef” te volgen en uiteindelijk door de politie kunnen laten oppakken.

Wat verwachten we van u? Als u thuis bent kijkt u uit of u de in het bericht genoemde incident waarneemt. Dit kan vanuit huis of u gaat de straat op om te kijken. Ziet u iets dan geeft u het door via de whatsapp. Hierdoor kunnen andere straten of WhatsApp groepen volgen wat er gaande is en evt. zelf actie ondernemen. Belangrijk is dat u zelf niet probeert de “boef” te vangen, maar dit uiteindelijk aan de politie overlaat (zoals het in werkelijkheid ook zou gebeuren).

Aan het einde van de oefening, 16:00-17:30 uur, zullen we e.e.a. evalueren met een hapje en een drankje in wijkcentrum 1005, Aristotelesstraat 1005. Tevens delen we daar de WhatsApp buurtpreventie sticker uit aan de aanwezigen.

 

Medebuurtbewoners werven

We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk buurtbewoners meedoen. Nog lang niet iedereen in uw straat is al lid van de whatsappgroep. Hoe meer mensen meedoen, hoe effectiever de bijdrage aan veiligheid in uw buurt via dit medium. We vragen u dan ook om uw buren te vragen mee te doen met Vang de Boef en zich aan te melden bij een van onderstaande mailadressen:

Zij ontvangen dan ook deze brief van de beheerder van de Whatsappgroep.

We hopen op ieders medewerking en een nuttige oefening!

Politie wijkagenten | Buurtregisseur Apeldoorn Noord | Beheerders Whatsapp groepen Zevenhuizen-Zuidbroek

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *