Vlooienmarkt in de Mheenhal

Op zondag 28 januari stonden veel auto’s bij de Mheenhal voor de vlooienmarkt. Toen ik ‘s morgens, ‘s middags en in de namiddag ging kijken, was het inderdaad druk. Drukker dan vorige week. Ondanks het bord met het verzoek om te parkeren bij de Theresiakerk, stonden veel auto’s naast de huizen in de wijk. Ook langs de weg Zilverschoon stonden auto’s van bezoekers van de vlooienmarkt.

 

Binnen was het gezellig en zochten bezoekers naar koopjes.

 

Na 13:00 uur werd het rustiger en was geen parkeerdienst meer nodig. Na 15:00 uur vertrokken de laatste bezoekers en om 16:00 uur was alles afgelopen. 

   

  

 

De organisatie van de Vlooienmarkt heeft zijn best gedaan om de overlast te beperken. Er stond een bord met aanwijzingen en er was een parkeerdienst die het verkeer naar de nog vrije plaatsen leidde. De beheerder van Accres heeft ook zijn best gedaan om de overlast te beperken. Meneer Gerritse vertelde dat we met zo’n hal toch leuke evenementen willen organiseren in de wijk. En dat is waar. Het grote aantal bezoekers toont ook aan dat in een behoefte wordt voorzien, maar de omwonenden willen een rustige leefomgeving. Hoe krijg je die twee belangen nou bij elkaar? In onderstaand radio interview van RTV Apeldoorn wordt de secretaris Ron Rietjens gevraagd wat hij daar van vindt.  

De reacties van de bezoekers waren wisselend. Een aantal bezoekers vertelden dat ze de Americahal missen, omdat daar veel meer ruimte was en meer standhouders stonden. Gezien de wisselende reacties van de bezoekers zou het wel eens kunnen dat de volgende vlooienmarkt minder druk bezocht gaat worden. We hebben hierover gesproken met de wethouder en wachten de volgende vlooienmarkt van zondag 4 maart maar even af. 

Ron Rietjens

secretaris Wijkraad Zevenhuizen Zuidbroek

3 reacties

  1. alle invalide plaatsen waren bezet ,is dit ook bekeken ,parkeren op de voetpaden ,en in de graskanten ,is hier geen handhaving voor ??? en bij de haagwinde geen auto te zien .
    Laros

    • Vanmiddag hebben we een overleg gehad met de wethouder en o.a. ook deze problematiek besproken. We kijken de ontwikkelingen nog even aan en zijn benieuwd hoe de vlooienmarkt op 4 maart verloopt.

  2. Laros heeft gelijk.
    Volgende keer moet politie handhaven en er moet een wegsleepregeling van kracht zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *