Zevenhuizen

De wijk Zevenhuizen bestaat uit de buurten Sluisoord, Anklaar, Sprenkelaar en De Mheen. 

Sluisoord is gebouwd in begin jaren 70 van de vorige eeuw. Veel woningen zijn opgeknapt en de hoogbouw flats zijn ingrijpend gerenoveerd als onderdeel van het sociaal ontwikkelingsplan ‘Zevenhuizen krijgt kleur’. Jaarlijks wordt het Gentiaan Zomer Feest georganiseerd waar veel bewoners op af komen.

Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de buurt Anklaar. Woningen zijn opgeknapt en er wordt hard gewerkt aan een nieuw stadsdeelhart voor de hele wijk. Aan de Saloméstraat is een tijdelijk winkelcentrum gebouwd dat druk bezocht wordt. 

Sprenkelaar is bekend van het gelijknamige zwembad en de Cruijf Court die daar gebouwd is. Ook in deze wijk staan flats en zijn diverse voorzieningen om het leefklimaat goed te houden.

De Mheen bestaat uit verschillende typen woningen. Aan het Korianderplein is het winkelcentrum De Mheen gerenoveerd en deels uitgebreid. Daar kunt u ook terecht voor de dagelijkse boodschappen. Het Mheenpark heeft aan het begin van deze eeuw een opknapbeurt gekregen en is het grootste stadspark van Apeldoorn. De verkeerssituatie is verbeterd door reconstructie van de Kruizemuntstraat.

 

In de wijk zijn veel groenvoorzieningen, waaronder het Mheenpark dat fungeert als stadspark van de wijk Zevenhuizen. Door het Mheenpark loopt ook een bomenwandeling Mheenpark. Klik op de link voor meer informatie hierover.

Panorama Zevenhuizen-Zuibroek

Reacties zijn gesloten.