Zuidbroek

Het Wijkdeel Zuidbroek bestaat uit het bedrijvenpark en de woongebieden het Mozaiek, het Rooster, de Wellen en de Groene Wig die beter bekend staat onder de naam Park Zuidbroek. 

Zuidbroek is een nieuwbouwwijk en ligt aan de noordoostzijde van Apeldoorn naast de A50. De wijk is gevormd rond het park de Vellert en in het midden van de wijk Zuidbroek ligt het Kristal. Dit is een wijkgericht centrum met diverse voorzieningen, zoals een supermarkt, een grand café en een aantal basisscholen voor zowel regulier als speciaal onderwijs. Aan de noordkant ligt een bedrijventerrein.

Het Mozaïek ligt tussen de wijk Zevenhuizen, het bedrijvenpark Apeldoorn Noord, de (doorgetrokken) Laan van de Leeuw en de Groene Wig. De wijk wordt ontsloten door de Laan van de Dierenriem, twee aansluitingen op de Anklaarseweg  en de Laan van de Leeuw. Het Rooster ligt tussen de verlengde Laan van de Leeuw, het bedrijvenpark en de Groene Wig. In het Rooster bestaat uit relatief veel twee onder één kap woningen, met aan de noordzijde (richting bedrijvenpark) vier bijzonder vormgegeven wooncomplexen. Tenslotte ligt De Wellen in het zuidelijk deel van Zuidbroek. Het sluit aan de westzijde aan bij Zevenhuizen, aan de noordkant ligt de Groene Wig, aan de oostzijde de A50 en aan de zuidzijde de Deventerstraat. Verder ligt ten oosten van de wijk Zuidbroek het park Zuidbroek.

 logo_zuidbroek

Reacties zijn gesloten.